Informatief

Hoe lang duurt het om uw EV of plug-in hybride weer vol te laden na een dag rijden?

In dit artikel zal deze vraag beantwoord worden met enkele interessante weetjes en voorbeelden.

Laten we beginnen met de belangrijkste vraag: hoeveel stroom moet er weer bijgeladen worden? Een groot voordeel van elektrische auto’s is het niet langer tanken van de auto, maar deze fijn thuis te kunnen opladen. Uiteraard willen wij ‘s ochtends weer een volle accu, dus gaat de auto iedere dag weer aan de stekker. Die accu willen wij dan iedere ochtend weer 100% hebben om op pad te gaan.

Maar hoeveel stroom heb ik nou nodig om de accu weer vol te krijgen? Om die vraag te beantwoorden is het belangrijk om te weten hoeveel er dagelijks gereden wordt. Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde woon-werk afstand ligt tussen de 15 en 35 kilometer. Laten wij hier uitgaan van de hoogte waarde en voor 35km aan stroom dagelijks bijladen.

Maar ik heb kilowatts nodig, geen kilometers in mijn accu! Hierbij speelt de efficiëntie van de auto een belangrijke rol. Helaas kunnen wij (nog) niet allemaal een Lightyear rijden, dus zullen wij de populaire Tesla model 3 gebruiken. Deze Tesla verbruikt gemiddeld genomen zo’n 15kWh/100km. Bij die verbruikswaarden is er dagelijks een kleine 5,25kWh benodigd.

De Mobi Box reislader van EVshield van met 3kWh laden. De meeste reisladers laden doorgaans met 2,3 kW per uur (10 Ampère), dus wanneer er bij thuiskomst de auto aangesloten wordt is deze met een dikke 2 uur weer vol geladen.

En de echte kilometervreters die meer dan 35 kilometer per dag rijden dan? Laten wij eens berekenen hoeveel er bijgeladen kán worden gedurende één nacht.
Wanneer om 18 uur de (PH)EV aan de EVshield aangesloten wordt, is er ‘s morgens om 9 uur weer met 34,5kWh bijgeladen. Genoeg om weer ruim 230km te rijden: Goede reis!

Voor behoud van de accu is het overigens het beste is om tussen de 20% en 80% te blijven. Dat geeft de onderstaande laadtijden bij diverse populaire elektrische en hybride auto’s:

Staat uw (PH)EV hier niet bij en wilt u van ons een indicatie van bovengenoemde laadtijd stuur ons dan een bericht op LinkedIN en vermeld uw (gewenste) auto en we rekenen het voor u uit.

Recente artikelen

Met EVshield altijd maximaal opladen!

Bestel vandaag nog jouw EVshield om altijd optimaal gebruik te maken van de capaciteit van de oplader.