top of page

Hoe duurzaam is EVshield

Héél duurzaam!

EVshield laadpaal wallbox verpakking doos karton


EVshield is ontstaan als duurzaam (én betaalbaar) alternatief voor de traditionele laadpaal en wallbox. Om de impact van EVshield op het milieu te minimaliseren zijn er een aantal belangrijke design keuzes gemaakt. Hierdoor is de EVshield de groenste laadpaal welke verkrijgbaar is in de markt.


  • Geen E-waste

EVshield maakt gebruikt van de oplader welke iedere (PH)EV rijder nodig heeft, maar vaak niet gebruikt: de reislader. In plaats van deze dure laadkabel ongebruikt in de kofferbak te laten liggen voor die enkele vakantiereis per jaar, gebruiken wij deze oplader als dagelijkse laadpunt. Er hoeft hierdoor minder elektronica geproduceerd te worden.


  • Levensduur accu

Een accu wilt u rustig opladen om overbelasting en warmte-opwekking te voorkomen. Door gebruik te maken van de reislader blijft de belasting van het opladen van de accu beperkt en kunnen de cellen in de voertuigbatterij zich balanceren voor een maximale levensduur.


  • Lokale productie

Al onze materialen worden regionaal binnen Nederland geproduceerd. Waar dit onmogelijk is zoeken wij naar leverancier binnen Europa. Dit minimaliseert de belasting op het milieu door (onnodig) transport. Hiermee steunen wij de lokale economie en kunnen wij Nederlands vakwerk leveren.


  • Gerecyclede materialen

De zoektocht naar de meest duurzame materialen blijft altijd doorgaan. De behuizing van de EVshield wordt dan ook geproduceerd van gerecycled ABS kunststof. Dit materiaal is goed herbruikbaar waardoor zij van een oude afgedankte EVshield weer nieuwe kunnen produceren.


  • Terugname

Wilt u een nieuwe cover op uw EVshield, of is uw EVshield beschadigd? Wij nemen deze graag weer retour zodat wij de materialen kunne recyclen tot een nieuwe EVshield!


  • Verpakking

De verpakking bestaat geheel uit natuurlijke materialen, een jute beschermzak zorgt er voor dat de EVshield stevig opgesloten zit in de gerecyclede FSC-keurmerk kartonnen doos.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page