Help de natuur een handje om extra snel jouw gewenste look te maken

Magnelis is een merknaam voor een zink-aluminium-magnesium-gecoate staalsoort. Het is ontworpen om een hogere corrosiebestendigheid te bieden dan conventioneel verzinkt staal. De samenstelling van Magnelis omvat zink, aluminium en magnesium, wat resulteert in een beschermende laag die sterker is dan die van normaal verzinkt staal. Deze staalsoort wordt vaak gebruikt in omgevingen met een hoog corrosierisico, zoals maritieme omgevingen of industriële installaties.

Corten staal, of weervast staal, is een staallegering met toevoegingen van koper, fosfor, chroom, nikkel en silicium. Het staat bekend om zijn karakteristieke uiterlijk, dat een roestachtige patina ontwikkelt na blootstelling aan de atmosfeer. Dit roestproces fungeert als een beschermende laag en voorkomt dieper doordringen van corrosie in het staal.

In het kort: Magnelis is een gecoate staalsoort met nadruk op corrosiebestendigheid, terwijl Corten staal een staallegering is die bekend staat om zijn roestige uiterlijk en natuurlijke bescherming tegen verdere corrosie. Beide hebben specifieke toepassingen afhankelijk van de vereisten van het project.

Wanneer u CorTenstaal koopt is deze nog niet verroest. Het duurt ongeveer 6 weken voordat het oxidatieproces van Cortenstaal pas echt zichtbaar begint te worden en het volledige roestproces duurt ongeveer één tot twee jaar.

Dit proces kunt u versnellen en dat leggen we hieronder uit:

  1. Ontvet de plaat CorTenstaal.
  2. Vul een emmer met 5 liter warm water en voeg hier 3 eetlepels zout en 3 eetlepels azijn aan toe.
  3. Roer het mengsel goed door en vul een plantenspuit hiermee.
  4. Breng het mengsel geleidelijk en in ruime mate aan op de CorTen plaat.
  5. Doe dit dagelijks en na 6 dagen zult al een groot verschil gaan opmerken.
  6. Herhaal deze stappen tot u tevreden bent met het resultaat.

Dit proces kunt u ook toepassen op Magnelis, voor een mooie witte oxidielaag!

Recente artikelen

Ga jij voor een EVshield met CorTen of Magnelis?

Magnelis is een gecoate staalsoort met nadruk op corrosiebestendigheid, terwijl CorTen staal een staallegering is die bekend staat om zijn roestige uiterlijk en natuurlijke bescherming tegen verdere corrosie. Beide hebben specifieke toepassingen afhankelijk van de vereisten van het project.