InformatiefProducten

Een EVshield met Magnelis, wat betekent dit?

Magnelis is een merknaam voor een zink-aluminium-magnesium-gecoate staalsoort. Het is ontworpen om een hogere corrosiebestendigheid te bieden dan conventioneel verzinkt staal. De samenstelling van Magnelis omvat zink, aluminium en magnesium, wat resulteert in een beschermende laag die sterker is dan die van normaal verzinkt staal. Deze staalsoort wordt vaak gebruikt in omgevingen met een hoog corrosierisico, zoals maritieme omgevingen of industriële installaties.

Onze EVshield wordt altijd geleverd met een onbehandelde Magnelis plaat. In de loop der tijd zal de Magnelis plaat een mooie natuurlijke beschermlaag ontwikkelen.
Zie hieronder hoe het Magnelis er nieuw, na enkele weken en na 2 jaar uit gaat zien.

Door de productiemethode van Magnelis kunnen er krasjes of vlekken op de plaat zichtbaar zijn. Dit is onvermijdbaar bij dit materiaal, er is dan ook geen beschermende folie aanwezig. Onderaan deze pagina staan enkele voorbeelden van normale markeringen op de Magnelis platen.

Deze krasjes en vlekken zullen vanzelf onzichtbaar worden wanneer de Magnelis plaat enige tijd buiten hangt en een oxidehuid begint te vormen.

Om dit proces te versnellen kunnen de volgende stappen gedaan worden:

  1. Ontvet de plaat Magnelis.
  2. Vul een emmer met 5 liter warm water en voeg hier 3 eetlepels zout en 3 eetlepels azijn aan toe.
  3. Roer het mengsel goed door en vul een plantenspuit hiermee.
  4. Breng het mengsel geleidelijk en in ruime mate aan op de Magnelis plaat.
  5. Doe dit dagelijks en na 6 dagen zult al een groot verschil gaan opmerken.
  6. Herhaal deze stappen tot u tevreden bent met het resultaat.

Ga jij voor een EVshield met CorTen of Magnelis?

Magnelis is een gecoate staalsoort met nadruk op corrosiebestendigheid, terwijl CorTen staal een staallegering is die bekend staat om zijn roestige uiterlijk en natuurlijke bescherming tegen verdere corrosie. Beide hebben specifieke toepassingen afhankelijk van de vereisten van het project.