Sustainability

Wij recyclen uw oude EVshield voor U!

Wij stellen gratis retourtickets beschikbaar waarmee u gebruikte EVshield-artikelen weer aan ons kunt retourneren.

Na ontvangst zullen wij deze producten in samenwerking met onze Nederlandse leveranciers weer recyclen tot ruwe grondstoffen om zo samen de wereld een stukje GROENER te maken.

Geproduceerd uit duurzame materialen

De circulaire economie, of kringloopeconomie, is een nieuwe manier van denken over hoe we met grondstoffen, producten en afval omgaan. We willen af van het te veel gebruiken van eindige grondstoffen en het onnodig weggooien van producten. De circulaire economie zit zo in elkaar dat producten zo lang mogelijk in kringlopen blijven en telkens hergebruikt kunnen worden als grondstof voor nieuwe producten. Dan zijn er uiteindelijk minder grondstoffen nodig en is er geen afval meer. Ons huidige systeem is meer lineair: onze producten worden gemaakt, deze gebruiken we, waarna het afval wordt.

Wij hebben onszelf dan ook als doel gesteld zo veel mogelijk hernieuwbare materialen te gebruiken in de EVshield. Hieronder leggen wij uit hoe en waarom wij bepaalde ontwerpkeuzes gemaakt hebben;

De Behuizing moet stevig zijn, maar ook flexibel genoeg zijn om scheuren te voorkomen. Geschikt voor warme zomers en koude winters. UV-resistent en krasbestendig.
Hierdoor zijn wij uitgekomen op het kunststof ABS/ASA. Wij maken gebruik van gerecycled materiaal wat afkomstig is uit snijafval van andere producten. Ook kunnen wij een oude EVshield gebruiken om weer nieuw basismateriaal mee te maken, zo gaat er geen materiaal verloren!

Het Voorpaneel sluit de EVshield af van de buitenwereld. Omdat wij de reislader eenvoudig toegankelijk willen houden voor gebruik op lange reizen moet deze eenvoudig afneembaar zijn. Hierbij hebben wij de keuze gemaakt om het voorpaneel uit Magnelis staal te maken en vast te zetten met magneten. Magnelis staal is voorzien van een speciale bekledingslaag, een van de meest opmerkelijke eigenschappen van die bekledingslaag is dat die zichzelf kan herstellen op snijranden. Dat is doorgaans de plaats waar corrosie ontstaat. Een ander groot voordeel is de milieuvriendelijkheid van het product, aangezien een laag Magnelis minder zink bevat dan pure zinkbekledingen, waardoor minder zink in de bodem terechtkomt bij regen.

Het Verpakkingsmateriaal heeft ook een grote impact op het materiaalgebruik. Vaak zit een product verpakt in meerdere dozen en opvulmateriaal. Bij EVshield is de doos ontworpen om precies te passen waardoor opvulmateriaal niet benodigd is.
Enkel een jute zak om de EVshield stevig in de doos vast te zetten. Deze jute zak kunt u zelf weer gebruiken om spullen in op te bergen!
Een volledig papieren/kartonnen verpakking maakt recycling eenvoudig, alles kan in dezelfde papierbak. Zelfs de stickers zijn van papier!
Het enige niet-natuurlijke verpakkingsmateriaal is de wikkelfolie, deze is benodigd om waterschade tijdens transport te voorkomen. verwijderd deze folie eenvoudig van de doos en recycle deze met het overige plastic afval.